Ангелов: Доволен съм, че футболистите повярваха във възможностите си

След пълния обрат и победата с 2:1 като домакин на Поморие старши треньорът на Витоша (Бистрица) Костадион Ангелов сподели впечатленията си за двубоя пред официалния сайт на клуба:

„Доволен съм от победата и най-вече от начина, по който я постигнахме. Най-важното се случи в съблекалнята на полувремето – именно там беше сътворен обратът. Тогава разбрах, че отборът ни е израснал ментално. Точно тази част е най-деликатната при развитието на един състав – футболистите да повярват, че са способни да постигнат обрат“, заяви Ангелов.

„Поморие е сериозен отбор, който може да изненада всеки един противник, и ние бяхме наясно с това още преди първия съдийски сигнал. През първата част обаче не видях нужната мотивиция в момчетата. Не намирахме смелост да се надиграваме индивидуално със съперника. Владеехме повече топката и ако бяхме малко по-настойчиви в последната третина, можеше да направим мача далеч по-лесен за нас. За щастие, това се промени след почивката и резултатът не закъсня“, допълни още наставникът на Витоша.

„Вярата, че можем да бележим, е това, което трябва да запазим след днешния успех за предстоящите срещи. Не бива да забравяме, че късметът идва, когато е положен много труд. Намираме се в челото на класирането, но аз не искам да натоварвам своите футболисти с излишни очаквания, тъй като именно те много често са спънка към прогреса“, завърши Костадин Ангелов.

Снимка: Sportal.bg

Leave a Reply