Витоша продължава да се готви на “Академик”

Отборът на Витоша (Бистрица) продължава подготовката си за пролетния дял в Първа професионална лига. И тази седмица “тигрите” се готвеха на стадион “Академик” зад х-л “Плиска”, който вече се стопанисва от бистричани.

Футболистите на Росен Кирилов проведоха тази сутрин поредното си занимание, а утре ще почиват. От понеделник играчите в зелено ще подновят тренировки в столицата, като на 26 януари, събота, ще изиграят и първата си контрола – срещу Марица (Пловдив). Два дни след спаринга с тима от Югоизточната Трета лига Витоша ще замине на подготовка в Турция.

В южната ни съседка 11-ият в Първа лига ще изиграе четири контроли. Първата проверка на “тигрите” ще бъде два дни след пристигането им (30 януари), а съперникът повече от престижен – сребърният медалист в Премиер лигата на Беларус Шахтьор (Солигорск). На 1 февруари Витоша ще срещне руския Факел, на 4-ти босненския Борац (Баня Лука), а на 7-ми – датския Фредерика.

Бистричани се завръщат на родна земя на 8 февруари, петък, като до началото на шампионата ще се готвят в столицата. В първия си официален двубой за 2019 година воденият от Росен Кирилов отбор гостува на Ботев (Враца).

Leave a Reply