Витоша с нови партньори в Колумбия

ФК Витоша се сдоби с нови партньори. Това се случи благодарение на посещението на Костадин Ангелов в далечна Колумбия.

ФК Естудиантес де Меделин и ФК Лос Папетикос са клубовете, с които тигрите ще си партнират в следващите 2 до 5 години. До визитата се стигна по линия на играча на тигрите, Андрес Санчес, който свърза Витоша с двете академии, в които е израстнал като футболист.

И в двете партньорства е заложено обмяна на опит на спортно-техническо ниво, а с Естудиантес и на административно-ръководно. Витоша ще предаде своя европейски опит на треньорите от Колумбия, който да помогне на двете латино академии в изграждането на техните млади футболисти. Разбира се, Витоша ще има предимството да наблюдава и следи над 500 колумбийски таланта, които тренират футбол в двете школи.

„За нашия клуб това е стъпка в развитието. Световния футбол се глобализира и за нас ще е полезно да имаме допир до страна пълна с таланти, които можем да използваме в даден момент. Тези партньорства ще разширят както нашия мироглед, така и този на Естудиантес и Лос Папетикос. Можем да научим много от двата клуба, а също и те от нас. Вярваме, че футболът обединява и това обединие може само да бъде полезно за страните. Искам също да благодаря на Кирил Емилов за оказаната помощ на местно ниво.“ – сподели Костадин Ангелов след завръщането си в България.

Leave a Reply