Енгибаров: Очаквам да сме по-добри от миналия сезон (видео)

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Енгибар Енгибаров е оптимист преди началото на новия сезон в efbet Лига. Наставникът на “тигрите” призна, че тимът ще продължи да дава шанс на млади играчи, като ще залага на колективния дух и себераздаването. Според бившия национал на България Витоша ще бъде още по-добър отбор в сравнение с миналия сезон. Енгибаров не скри и задоволството си от факта, че в петкратният шампион на “А” група Емил Гъргоров остана в редиците на “зелените”.

“Направихме добра подготовка в Банско. Най-важното бе, че свършихме голям обем работа. Селекцията при нас е отворен процес. Доста основни футболисти си тръгнаха, но въпреки това заложихме на младите играчи. Още в началото казах, че нашата визия е да изградим една сплав между млади и опитни футболисти. С всеки изминал ден отборът ще надгражда. Убеден съм в това”, изрази увереност Енгибаров.

“Ние сме с един от най-ниските бюджети, но ще компенсираме липсите с колективен дух и себераздаване. ХУбавото е, че ръководството е наясно, че на младите играчи им е нужно време, и проявява търпение. Тези момчета, които очакваме да дойдат при нас като преотстъпени от водещи наши отбори, също са млади. Разбира се, винаги е добре, когато имаш опитен и качествен играч в редиците си като Емил Гъргоров, който освен на терена, помага много и извън него”, допълни още наставникът на Витоша, който очаква тимът да се представи по-силно от миналия сезон.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

Leave a Reply