Енгибаров: Рано е да ни отписват (видео)

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Енгибар Енгибаров бе категоричен, че не бива “тигрите” да бъдат отписвани от битката за оцеляване в елита. Тимът записа първа победа миналата седмица, след като в двубой от осмия кръг на efbet Лига победи с 3:2 като домакин Царско село. Въпреки че се поздрави с успеха обаче, отборът на Витоша продължава да бъде на последната, 14-та позиция в класирането, на пет точки зад 13-тия Дунав (Русе).

“Успехът ни срещу Царско село бе напълно заслужен. Бяхме разузнали добре съперника и знаехме отлично силните и слабите му страни. Най-важното е, че момчетата показаха характер. Убеден съм, че с всеки изминал мач ще се развиваме и ще ставаме все по-добри”, сподели старши треньорът на Витоша.

“Доста рано е да ни отписват, тъй като се вижда, че нашият отбор все още работи по селекцията. Имаме много млади момчета и тепърва изграждаме състава. Напуснаха ни много играчи и това неимоверно се отрази на представянето. Нужно е време на новите, за да свикнат с обстановката и разкрият пълния си потенциал”, коментира още Енгибаров.

“Период на адаптация във Витоша не ми е бил нужен, тъй като целият ми съзнателен живот е преминал във футбола. Харесаха ми вижданията и начинът, по който се мисли и работи в Бистрица. Смятам, че това е пътят – да се развиват млади играчи. Атмосферата във Витоша е страхотна и според мен най-важното е, че това е един социален проект”, допълни наставникът.

Leave a Reply