Кирилов: Бяхме с класа над Верея (видео)

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов остана доволен от видяното при победата на „тигрите“ с 2:0 като гост на Верея. Специалистът изтъкна, че неговият тим е бил с класа над съперника и заслужено си е тръгнал с трите точки от Стара Загора. Кирилов похвали реализиралия първия си гол с фланелката на Витоша Емил Гъргоров, като призна, че опитният футболист с всеки изминал мач навлиза в още по-добра игрова форма.

„Витоша разполага с много по-опитни играчи, докато Верея играе с по-млади момчета. На този етап ние сме по-добрият отбор. Победата на „Трейс Арена“ е важна за нас, защото загубата от Ботев (Враца) ни повлия негативно. Мисля, че превъзхождахме противника по всички показатели – физически, тактически, технически. Бяхме с класа над Верея. Много трудно ще се преборим за второто мято, но до последно няма да се откажем“, коментира Кирилов.

„Тази пролет играем силно в началото на мачовете, но не съм доволен от представянето ни във Враца. Срещата с Ботев се явяваше най-важният в групата, но за съжаление, не го изиграхме с характер и заслужено загубихме. Имаше и други такива мачове. Сега спокойно можеше да имаме 33-34 точки в актива си“, допълни още треньорът на „тигрите“.

„Гъргоров е доказал се във времето класен футболист. Неговото присъствие в отбора повдига духа на момчетата. Виждате, че постепенно навлиза в игрови ритъм, днес изигра пълни 90 минути, отбеляза и гол. След всеки следващ мач ще става все по-добър. Срещу Етър излизаме за победа. Последния път, когато играхме в Бистрица ги надиграхме тотално и заслужавахме да спечелим, но не успяхме. Сега ще се опитаме да вземем трите точки“, каза още Кирилов.

Leave a Reply