Кирилов: Крайно време бе да победим (видео)

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов остана много доволен след първата пролетна победа. „Тигрите“ за пореден път покориха Стара Загора, след като в последен двубой от XXV кръг на Първа лига надиграха с 1:0 като гост устремилия се към четвъртото място Берое. Наставникът призна, че успехът под Аязмото значително ще облекчи играчите му, тъй като за последно те грабнаха трите точки на 6 декември след 2:0 над Верея.

„Бяхме много добре организирани в защита. Затворихме техните силни зони, както и бързите им халф-бекове. Знаехме, че ще опитат да вкарат топката в зоната между отбраната и халфовата линия. И вътрешните им полузащитници там влизат, и Камбуров също. Берое вкарва много голове през фланговете, но ние овладяхме този момент“, радостен бе треньорът след победата в Стара Загора.

„Идеята ни беше да организираме бързи контри. Знаехме, че ще имаме пространството за това, както и че централните им защитници не са от най-повратливите. Всички отбори имат трудности, когато противникът играе с високостоящи бекове, а външните халфове влизат навътре, но аз мисля, че успяхме да се справим“, допълни още Росен Кирилов.

„Преди Нова година играхме добре, в началото на пролетта – също. Беше крайно време да победим. Тепърва обаче започват тежките мачове. Във всеки от тях трябва да сме на предела на възможностите си. Не трябва да има никакво отпускане. Всеки мач от тук нататък е като финал. Всеки път се опитваме да играем максимално добре и за щастие, в последните ни срещи ни се получава“, завърши бившият национал на България.

Leave a Reply