Росен Кирилов: Показахме българския дух, който липсва в повечето отбори у нас (видео)

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов похвали играчите си за духа, който демонстрираха при равенството 1:1 като домакин на Черно море в двубой от последния, XX кръг на Първа професионална лига. “Тигрите” приключиха в приповдигнато настроение годината, като само малшансът пред гола ги лиши да се сбогуват с футболната 2018-а с пълен комплект точки. Наставникът им отдаде заслуженото, като си пожела след Нова година да бъдат по-постоянни в изявите си.

„Мачът беше абсолютно равностоен. Те използваха една ситуация и опитният Жоро Илиев успя да отбележи. Вдъхнах им увереност на почивката, че ще имаме ситуации и положения. Основната промяна беше високата преса. Можеше дори и втори гол да вкараме. Радвам се на духа, който за пореден път показаха момчетата. Надявам се от февруари да го показват и като гости”, заяви старши треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов след равенството с Черно море.

„Ние имаме 22 равностойни играчи и въпреки контузиите имаме футболисти, които могат да влязат и достойно да заменят другите. Момчетата си свършиха работата перфектно и им благодаря. Просто показаха този български дух, който липсва в повечето наши отбори. Визирам това, че има прекалено много чужденци, с които трудно се работи. Моето желание е да покажем постоянство. Ще работим в тази насока. Надявам се да се получат нещата”, каза още Кирилов.

„Ще работим с тези играчи до края на сезона. Това, което ни липсва, са още повече агресивност, както и вярата, когато играем с големите отбори. Те могат и имат качества. Показаха го днес, след като се отпуснаха, срещу един от водещите отбори у нас. Показахме изключителен дух през второто полувреме и мисля, че заслужавахме да победим”, заяви Росен Кирилов.

Leave a Reply