Коце Ангелов: Футболът в България трябва да е насочен към младите играчи

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов за пореден път изрази мнението си, че футболът в България трябва да е насочен към младите играчи. Според него всеки един клуб трябва точно и ясно да определи стратегията, която иска да следва, за да повиши нивото си и постигне целите си. Ангелов, чийто отбор в момента е на пет точки от лидера във Втора лига Етър (Велико Търново), призна, че ако има шанс, тимът му ще атакува първото място, а оттам и промоцията в елита.

“Мисля, че до момента се представяме чудесно в първенството. Само на пет точки сме от лидера и е напълно нормално, ако ни се отдаде възможност, да атакуваме първото място. Но каквото и да се случи през пролетта, освен ако не загубим всички мачове, разбира се, ще е една успешна година за нас. Знаете, че предишното участие на Витоша в “Б” група е било неуспешно, така че няма от какво да бъдем недоволни сега”, коментира старши треньорът на Витоша при гостуването си в Пресклуб “България”.

“Аз обичам работата с млади играчи. Футболът в България трябва да е насочен именно към тях. Това трябва да е политика на всички клубове, а не както е сега – когато нещата стигнат дъното и сума ти пари изтекат в реката, тогава да се сещаме за тях. За да се създадат обаче добри футболисти, даден отбор трябва да е добре структуруран. Нашата визия е насочен към това да превърнем клуба в едно голямо семейство”, допълни още Ангелов.

Leave a Reply