Котев: Емоцията бе истински силна, когато чух химна на България

Този понеделник полузащитникът на Витоша (Бистрица) Лъчезар Котев имаше щастието да донесе победата на България с 1:0 над Финландия в контролна среща, играна по време на лагера на младите „лъвове“ в испанския курорт Марбея. Три дни преди за първи път да се разпише с фланелката на „трикольорите“, Лъчо записа и първи минути за младежкия национален отбор – при загубата с 0:1 от Северна Ирландия. Пред официалния сайт на Витоша (Бистрица) Котев сподели емоциите си след дебюта си за България и победния гол срещу Финландия.

– Лъчо, честито! Записа първи минути и първи гол за младежкия национален отбор! Как се почувства, когато разбра, че започваш като титуляр срещу Северна Ирландия?
– В момента, в който научих, че ще започна двубоя, се развълнувах много, но истински силна емоция обаче изпитах, когато чух химна непосредствено преди началото на мача.

– Само три дни след дебюта си пък реализира и първия си гол за България? Какво изпита тогава? В Първа лига все нещо малко не ти достига да запишеш името си сред голмайсторите, но ето че с националната фланелка го направи още във втория си мач.
– Чувството да вкарам гол с екипа на България е нещо наистина ново за мен. Определено обаче ми допадна като емоция. Надявам се, че и занапред ще продължа да бележа за родината си. Този гол ми дава самочувствие и увереност, че в най-скоро време ще успея да реализирам и така желаното първо попадение в Първа лига.

– Какви са очакванията ти за предстоящите квалификации и каква е атмосферата в отбора?
– Очакванията ми не само преди този лагер в Испания, но като цяло и за предстоящия квалификационен цикъл са отборът да се представи добре, тъй като разполага със силни футболисти и има потенциал. Атмосферата е много добра, отношенията между самите играчи, както и между тях и треньорите – също, така че всичко, за да постигнем едни добри резултати, е налице.

– Лъче, благодаря ти! Дано в най-скоро време те видим да бележиш и с фланелката на Витоша!
– Благодаря и аз!

Leave a Reply