Кристиан Узунов: Да чувствам подкрепата на децата, когато съм на терена, е нещо несравнимо

Ръководството на Витоша (Бистрица) продължава с инициативата си да представи и запознае футболната общественост с кратката история на всеки един от треньорите в школата на клуба. Това са хората, които се грижат за светлото му бъдеще и постигането на голямата му цел – един ден ядрото на първия отбор да бъде съставено само от юноши. След като в последния месец представихме треньорите на родените през 1999-а и 2007-а – съответно Никола Пешев и Мартин Митев, сега е ред на младият Кристиян Узунов. Юношата на ЦСКА не само е част от първия състав на Витоша (Бистрица), спечелил си историческа промоция в елита тази пролет, но и работи с децата от Бистрица, родени между 2006 и 2008 година.

“През 2008-а, малко след като участвах с националния отбор на Европейското първенство за юноши до 19 години, реших да се запиша в НСА. Още тогава знаех, че един ден ще се занимавам с деца, тъй като работата ми с тях ми доставя удоволствие. Когато дойдох във Витоша (Бистрица), тимът бе във „В“ група. Костадин Ангелов ми предложи да тренирам децата, които са от Бистрица, и междувременно да играя в мъжкия отбор. За мен това бе чудесна възможност.

Децата са най-невинното нещо на света. В тях няма злоба, няма интрига. Нужно е единствено да запалиш любовта им към футбола и да гледаш как се радват. А когато имам мач с мъжкия отбор и усещам подкрепата им от трибуната, е нещо несравнимо. Полагам страшно много усилия, за да ги науча да бъдат, първо, добри и достойни хора, а след това вече футболисти.

След влизането на Витоша в „А“ група школата започна да добива все по-голяма популярност. Да бъдеш част от нашия клуб, ти дава възможност да се докоснеш до професионалния футбол. Целта, разбира се, е в един момент да създадем играчи не само за първия състав, но дори и за националния отбор на България. Вярвам, че това e постижимо в бъдеще.

В клуба цари изключително спокойствие, което е жизнено важно за психиката и развитието на всеки един млад футболист. От президента, през треньорите на първия отбор до тези, които се занимават с талантите, се усеща подкрепа и сплотеност. Неслучайно сме „Семейство“. Благодарен съм на Костадин Ангелов, че ми гласува доверие и като треньор, и като футболист. Убеден съм, че в най-скоро време школата ни ще се нареди сред водещите, защото имa всички предпоставки това да се случи с човек зад отбора като Сергей Ташков.”

Кристиан Узунов, треньор на деца, родени между 2006 и 2008 година

Leave a Reply