Лъчо Котев отново национал

Полузащитникът на Витоша (Бистрица) Лъчезар Котев отново ще бъде национал на България. Талантливият футболисти на “тигрите” попадна сред избраниците на селекционера Александър Димитров за предстоящото участие на младежкия национален отбор на приятелския турнир “Валери Лобановски” в Украйна.

Надпреварата в памет на легендарния украински треньор ще се проведе между 3 и 5 юни, като в нея, освен България, участие ще вземат домакините от Украйна, Израел и Кипър. В полуфиналния двубой на 3 юни младите “лъвове” ще се изправят срещу Израел, а в другата среща Украйна и Кипър ще си оспорват мястото в големия финал. Мачовете за разпределение на призовите места са насрочени за 5 юни.

Това е поредна повиквателна за Лъчо, който вече записа своя неофициален дебют за “трикольорите” – при загубата с 0:1 от Северна Ирландия по време на лагера в Марбея, Испания. Няколко дни по-късно, в проверката срещу Финландия, Котев отбеляза и първото си попадение с фланелката на България, като то се оказа достатъчно за победата с 1:0.

Leave a Reply