Никола Пешев: Щастлив съм, че преди десет години повярвах, че “всичко ще се случи, но едно по едно”

Ръководството на Витоша (Бистрица) започва инициатива да представи всеки един от треньорите в школата – хората, които се грижат за светлото бъдеще клуба и голямата му цел – един ден ядрото на отбора да бъде само от юноши. Първият, с когото започваме, е Никола Пешев, треньор на набор ’99.

“Попаднах в клуба през 2007-а. Сега, когато се замисля, осъзнавам колко много време мина оттогава – цели 10 години. По онова време бях студент. Реших да спра с футбола и да се насоча към треньорството. Започнах работа в школата на Витоша. Беше малка, имаше само две възрасти – родени 1992 и 1994 година.

Още помня думите на президента в един от първите разговори помежду ни, че „всичко ще се случи, но ще се случва едно по едно“. Повярвах му! Повярвах, че един ден ще бъдем конкуренти на големите отбори.

Десет години по-късно нещата се случиха! Едно по едно! Днес школата се състои от цели девет възрасти, мъжкият отбор е в „А“ група, разполагаме с прекрасен стадион, а колективът в клуба е страхотен.

Днес вярвам, че някой ден ние ще сме един от „големите отбори“, че ще дойде момент, в който всички момчета от първия състав ще са рожби на нашия труд, на нашата школа. Щастлив съм, че повярвах на онези думи, които, десет години по-късно, осъзнах, че не са просто думи, а реални действия.

И всичко се случи, едно по едно…”

Никола Пешев, треньор на набор ’99

Стани част от семейството на Витоша (Бистрица)!
Повече информация тук!

 

Leave a Reply