Пол Отофе: Организацията и атмосферата във Витоша са отлични

Пол Отофе: Организацията и атмосферата във Витоша са отлични

От две години и половина нигерийският нападател Пол Отофе дири щастието си в България. В началото като футболист на Банско, а през последните осем месеца – като играч на един от лидерите във Втора професионална лига Витоша. „Играех в Банско, когато ми се обади президентът на Шумен и ми каза, че Костадин Ангелов има желание да премина проби. Проявих интерес, видяхме се, след което от Бистрица се свързаха с агента ми и не след дълго вече бях част от отбора“, разказа Отофе пред официалния сайт на клуба.

Африканският голаджия не крие задоволството си от решението, което е взел през миналата година. Пол признава, че е впечатлен най-вече от организацията в клуба и атмосферата в съблекалнята, които определя като „отлични“. „Колективът е много сплотен и всички са настроени приятелски един към друг. Всички тези неща са наистина много важни за един отбор като Витоша, който има желанието да се развива“, споделя Отофе.

Отскоро пък старши треньорът Костадин Ангелов прати нападателя на крилото. Отофе обаче не се притеснява от промяната, тъй като има натрупан опит на новата си позиция. „В началото на кариерата си играех именно на крилото, така че това не е кой знае колко ново нещо за мен. Бърз съм и това е от голяма полза за мен. Треньорът се отнася много добре с мен, като ми помага със съвети и наставления. Като цяло всички се радват на неговото добро отношение“, признава офанзивният футболист.

Освен от атмосферата и настроението в съблекалнята на Витоша обаче, Пол е впечатлен и от още нещо – шанса, който клубът предоставя на младите си таланти, да се изявят в мъжкия отбор. „Тази възможност, която децата получават, е невероятна. Поздравявам треньора за това решение. Ентусиазмът в тях е огромен. Бих ги посъветвал да се фокусират изцяло върху футбола и да не спират да следват мечтите си. Бъдат ли максимално дисциплинирани и отдадени, всичко могат да постигнат“, категоричен е Пол Отофе.

Leave a Reply