Първата частна английска футболна академия и Витоша (Бистрица) откриват общия си проект утре

Първата частна английска футболна академия – FCV Academy, и футболен клуб Витоша (Бистрица) ще дадат заедно тази сряда старт на общия си проект “FCVitosha Summer Trials 2018”. Тренировъчният лагер, който е предвиден за деца и юноши между 14 и 21 години, ще започне утре, 20 юни, в 10:00 часа сутринта на стадион “Витоша” в Бистрица и ще продължи до 24 юни.

Заниманията по време на кампа ще бъдат ръководени от главния скаут на Академията Бен Уотс. Трима от участниците, които направят най-добро впечатление на специалистите от Острова с поведението си на терена и извън него, ще получат право да прекарат две седмици в базата на FCV в Стамфорд, където ще се готвят наравно с момчетата, които са избрали да продължат паралелно своето образование и футболната си кариера. По преценка на Уотс пък, някой от тях може да получи частична или пълна стипендия за обучение във FCV International Football Academy.

Партньорството между FCV Аcademy и Витоша (Бистрица) е само една от многото инициативи, с които честващият 60 години клуб иска да даде възможност на талантливите деца у нас да се докоснат до методите на обучение и работа на най-високо ниво и да насърчи желанието им за активен спортен живот.

FCV International Football Academy е първата частна английска футболна академия, открита официално през 2007 година от настоящата звезда на Манчестър Юнайтед и близък приятел на Стилиян Петров – Ашли Йънг. FCV предлага футболно и академично обучение за деца и младежи от 14 до 21 години. До края на 2017-а над 500 таланти са преминали през академията, а тренировъчни сесии в Стамфорд са водили легендарни имена като Гордън Страхън, Густаво Пойет и още много други.

Leave a Reply