Новина

Футболисти на Витоша Бистрица четат книги на деца в столично училище.

Футболисти на Витоша Бистрица четат книги на деца в столично училище

ФК Витоша (Бистрица) продължава с нетрадиционните за българския футбол инициативи. По-малко от месец след като клубното ръководство предостави уникалната възможност на децата, родени през 2001 година, да усетят тръпката от разбора в съблекалнята преди дерби двубоя с гранда ЦСКА, сега част от играчите и спортно-техническия щаб посети столичното 81во СОУ „Виктор Юго“.

Там представителите на клуба посетиха час по физическо възпитание, като идеята им бе по един по-различен, оригинален и докосващ начин да представят на учениците света на спортистите. За тази цел старши треньорът на отбора Костадин Ангелов и някои от неговите футболисти четоха откъси от невероятните разкази на Иво Иванов, събрани в неговата книга „Кривата на щастието“.

Article4

Желанието на треньорът и колегите му от Витоша (Бистрица) е, от една страна, да допринесат за положителната промяна на имиджа на българския футболист, а от друга, да покажат и докажат на децата и родителите, че за да бъдеш един истински успешен спортист, е нужно да бъдеш преди това такъв и като личност.

Повече информация за инициативата с учениците, която приключи с футболни игри и награди, сред които и 10 екземпляра от „Кривата на щастието“, разкрива старши треньорът Костадин Ангелов.

Г-н Ангелов, как решихте заедно с футболисти от водения от вас ФК Витоша (Бистрица) да четете откъси от книгата „Кривата на щастието“ в час по физическо възпитание?

– Две са причините: едната е желанието ни да променим имиджа на българския футболист и да покажем, че футболистът у нас не трябва да е символ само на чалга дискотеките, а много повече – на това да си отговорен пред обществото спортист.

Втората причина е да докажем, че във ФК Витоша работата с деца не е свързана само с това да изградим по-добри футболисти, но също и да изградим по-добри личности.

7

– Защо избрахте да четете разкази от книгата “Кривата на щастието” от Иво Иванов?

– Книгата съдържа нещо, което ние се стремим да изградим в нашия клуб, а именно ценности като морал, приятелство и доброта. Тук е моментът да благодарим на store.bg за съдействието в осигуряването на книгите, които днес подарихме на децата. Благодарности и на 81во СОУ „Виктор Юго“ и неговия директор Емил Христов за съдействието, което ни бе оказано.

– Разкажете ни повече за развитието и целите на Витоша (Бистрица)?

– Целите ни са да развиваме школата на клуба. Както споменах и преди време, ние не работим за такси. Нашите цели са да изградим един достоен и добре организиран клуб, който да се превърне в едно привлекателно място за всички деца, които искат да се занимават със спорт, както и за всички родители, които искат децата им да бъдат изградени както като футболисти, така и като личности. Нашата инициатива “Заедно”, в която показваме отношението ни към децата в нашата школа, може да бъде проследена както на нашата Фейсбук страницата ни, така и на новия ни уебсайт www.fcvitosha.bg.

– Планирате ли още такива инициативи?

– Разбира се! Ние, като футболен клуб, трябва да допринасяме за обществото постоянно, затова очаквайте още подобни инициативи от нас.

Галерия от събитието:

Leave a Reply