Осмокласник и още шестима юноши на Витоша „вкусиха“ от мъжкия футбол

В последните си две проверки един от водещите отбори във Втора професионална лига – Витоша, не впечатли с резултати. Тимът от Бистрица завърши наравно 2:2 със Струмска слава (Радомир) и отстъпи с 1:2 на Хебър (Пазарджик). На пръв поглед незадоволителни резултати, като се има предвид, че и двата противникови отбори са участници в Югозападната Трета лига.

По-важното в случая обаче, това, което остана скрито и за което малцина разбраха, е, че спортно-техническото ръководство на Витоша демонстрира смелост и реализира мечтите на седем свои таланти. Старши треньорът Костадин Ангелов и асистентът му Росен Кирилов предоставиха уникалната възможност на седем от най-изявените деца в бистришката школа да усетят тръпката от мъжкия футбол.

Първите бяха Дони Бак и Даниел Борисов, и двамата родени през 2001 година и подготвящи се под ръководството на Росен Стоянов, които записаха своя неофициален дебют при 2:2 срещу Струмска слава. Поражението от Хебър пък се оказа своеобразен триумф на усилията на други пет деца от академията на Витоша – Десислав Аризанов (1998 г.), Божидар Киров (2000 г.), Теодор Костадинов (2001 г.), Васил Първанов (2001 г) и най-малкият Ивайло Петров, който е роден през 2002 г. Минути във втори пореден двубой при мъжете записа и Дони Бок.

Това със сигурност няма да е последният случай, в който треньорският щаб ще гласува доверие на своите таланти. Ръководството на Витоша за пореден път демонстрира желанието си да развива школата си и да захранва първия състав със собствени кадри.

На снимката (от ляво надясно): Божидар Киров, Ивайло Петров, Дони Бак, Росен Стоянов (треньор), Даниел Борисов, Теодор Костадинов и Васил Първанов

Leave a Reply