Росен Кирилов: И равният не е лош вариант (видео)

Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов заяви след равенството 0:0 като гост на Септември (София), че резултатът е напълно реален. Наставникът на „тигрите“ призна, че му се е искало неговият отбор да спечели двубоя на „Васил Левски“, но въпреки това прие точката като „не лош вариант“. Кирилов приветства с добре дошъл новото попълнение Емил Гъргоров, като бе категоричен, че годините нямат никакво значение, когато си вършиш добре работата на терена.

„Не мога да кажа, че съм доволен, тъй като не победихме. Мисля, че с оглед показаното от двата отбора, 0:0 е реалният резултат. Получи се здрав, мъжки мач с много единоборства. Едно тактическо надлъгване. Определено имаше припряност в нашите действия, тъй като става въпрос за мач с директен противник. Септември играе много силно през пролетта. Беше важно за нас да спечелим, но не успяхме. Все пак и равният резултат не е лош вариант, тъй като ги „спъваме“ и тях“, коментира Кирилов след двубоя.

„Идеята ни беше да затворим пространствата им. Знаем, че имат бързи атакуващи футболисти. Халфовете им също са добри и желанието ни бе да ги „ударим“ на контраатака“, каза още бившият национал, след което сподели мнение и относно трансфера на Емил Гъргоров в редиците на „тигрите“: „Гъргоров отдавна е приятел на нашия клуб. Беше решил да се откаже, но го убедихме да ни помогне до края на сезона. Дано е и за по-дълго. Не е в добро физическо състояние, тъй като не е тренирал, но професионализмът му е на високо ниво и днес го показа. Годините нямат значение, когато си вършиш добре работата.”

Leave a Reply