Росен Кирилов: Много важна победа, ще гоним 7-8 място тази година (видео)

Новият старши треньор на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов бе изключително щастлив от успешния старт на сезона. „Тигрите“ сътвориха пълен обрат на домашна сцена и победиха с 2:1 Дунав (Русе) в първи двубой от новия шампионат в Първа професионална лига. Бившият национал на България изрази увереност, че през настоящото първенство бистричани ще бъдат фактор и ще се борят за 7-8 място в крайното класиране.

„За нас бе важно да спечелим този мач, за да натрупат самочувствие момчетата. Въпреки че срещата не започна добре, създадохме няколко добри положения през първата част. На полувремето казах на играчите да продължат в този дух, както и че вкарат ли един гол, ще спечелят двубоя. Много съм щастлив, че нещата се получиха и познах“, коментира след срещата треньорът на Витоша.

„Точно в тази насока работихме по време на цялата подготовка – да не се предаваме и да се борим докрай. Вижда се, че само за 5 минути може да се обърне един мач. Нашият шанс се крие в това всеки мач да показваме духа, който демонстрирахме днес. Целта тази година, казах го и на момчетата в съблекалнята, е 7-8 място. Сигурен съм, че с изключение на Лудогорец, разликата в класите между останалите отбори не е толкова голяма“, допълни още Кирилов.

Leave a Reply