“Тигрите” пристигнаха в Анталия

Отборът на Витоша (Бистрица) пристигна в Анталия, Турция, където в следващите десет дни ще се готви за предстоящия старт на пролетния дял в Първа професионална лига. Футболистите на старши треньора Росен Кирилов се настаниха в хотел “Адалия Елит Лара” след кратък полет от Истанбул.

Утре “тигрите” ще направят първо занимание на турска земя, а в сряда, 30-ти януари, ще изиграят и първата си контрола тук. Съперникът в нея ще бъде повече от престижен – сребърният медалист в Премиер лигата на Беларус Шахтьор (Солигорск).

В южната ни съседка 11-ият в Първа професионална лига, който победи тази събота с 2:1 Марица (Пловдив), ще изиграе общо четири контроли. Три дни след проверката с беларусите Витоша ще срещне руския Факел, на 4-ти босненския Борац (Баня Лука), а на 7-ми – датския Фредерика.

След завръщането си в България на 8 февруари отборът ще продължи да се готви на стадион „Академик“ зад х-л „Плиска“. До началото на пролетния дял на Първа професионална лига спортно-техническото ръководство на Витоша не е предвидило други контроли. На 16 февруари, събота, тимът на Росен Кирилов гостува на Ботев (Враца) в среща от XXI кръг на елита. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започва в 12:30 часа.

Leave a Reply